Az elkövetkezendő néhány sorban egy olyan témáról fogunk írni autómentős szemszögből, ami igazán fontos azok számára, akiket a Magyarországon található autópályák valamelyikén (M0,M1,M2,M3,M4, M5,M6,M7) ér a műszaki meghibásodás. 

Autómentés autópályán

Autómentés autópályán

 

Autómentés a Magyarországon található autópályákon!

Baleset megelőzési tippek!

Autópályán történő lerobbanás után a legfontosabb dolog miután a kocsival sikerült félrehúzódni és bekapcsolták az elakadásjelzőt és felvették a láthatósági mellényeket, helyezzék ki az elakadásjelző háromszöget. Ennek segítségével az érkező forgalom figyelmét felhívjuk a leálló sávban történt megállni kényszerült autóra, netán kisteherautóra. Biztonsági okokból érdemes a szalagkorlát mögé húzódni, ameddig várjuk az autómentő kollégát. Ezek a tippek használata nyúltja a lehető legnagyobb védelmet az Ön és a családja, vagy utasai számára! Az autópályán történő lerobbanás az egyik legveszélyesebb hely, ugyanis az érkező kamionok és járművek sebessége meglehetősen gyors tempóval történik.  Ahogy a többi esetnél, itt is az autómentő munkatársunk a lehető leggyorsabban igyekszik a helyszínre, hogy gyorsan és szakszerűen oldja meg a hibát és, hogy mindenki a leggyorsabban hagyhassuk el a veszélyes szakaszt.

Hogyan működik az autómentés autópályán?

Bármelyik autópályán is adódik a helyzet, Mi mindig sietünk a lehető leggyorsabban a helyszínre. Autómentés M0-ás szakaszán, akár már a hívást követően 20-30 percen belül a helyszínre érkezik az autómentő és megkezdi a munkáját! 3 tonnáig bezárólag, akár kisteherautóknak is tudunk furgonmentést nyújtani az autópályán!

Hogyan működik az autómentés autópályán?

Hogyan működik az autómentés autópályán?

Mennyi idő alatt ér ki az autómentő az autópályán bajbajutott kocsihoz?

Mivel országszerte segítséget tudunk nyújtani, bármelyik autópályán is történt a lerobbanás, így az alábbi helyszínekre a következő kiszállási idővel lehet számolni. A hívást követően azonnal indul is Önért/ netán Önökért a több éves tapasztalattal rendelkező autómentő sofőr!
Autómentés M0: Mivel a telephelyünk közel helyezkedik el az M0-ás autópályához, így, akár már 15-30 percen belül meg is érkezhet az autószállító a helyszínre!
Autómentés M2: Közelsége miatt itt is tartható a 30 perces kiérkezési idő, nyilván és távolságfüggő is, meg persze történt-e esetleg torlódás a szakaszon!
Autómentés M3
: Az M3.as autópálya sincs messze, így a Pest megyéhez közel lévő címeknél is szintén tartható a 30 perces kiérkezési idő.
Autómentés M7: Kollégánknak köszönhetően az M7-es pályaszakaszra is hamar ki tudunk érkezni, ami olyan 25-35 perc közé tehető!
Autómentés M1: Mivel az M1 és az M7 szakasza kettéágazik, így ezen útszakaszon is bízhat a gyors autómentésben, akár 25-35 percen belül!

Fontos tudni, hogy autómentés autópályán szolgáltatást az egész ország területén végzünk, így bárhol is van a meghibásodott gépjármű azonnal tudunk indulni. Azonban egy dolgot érdemes tudni, minél messzebb van Budapesttől, Pest megyétől a gépkocsi vagy a furgon, a várakozási idő a forgalmi fennakadásokkal együtt növekedhet. De az autómentő elindulása előtt telefonon, a kiérkezési időtől kezdve az autómentésen át minden fontos információt közlünk!

Milyen segítséget tudunk nyújtani autópályán történt autómentés esetén?

  • Első és legegyszerűbb esett egy úgy mond sima műszaki meghibásodás, ahol nem történt baleset, netán kerékcsere, vagy bikázásra van szükség! Az ilyen járműveket gyorsan el tudjuk szállítani a veszélyes zónából, az-az a leállósávból!
  • Rosszabb esetben balesetet szenvedett, netán totálkáros, kitört kerekű, irányíthatatlan kocsik autómentését is megoldjuk.
  • Árokba csúszás esetén a kocsik kihúzása se okoz gondot a profi csapatunknak köszönhetően!
  • A borulásos balesetekben is szakszerű és profi segítségünk szintén számíthat!

Egy szóval, bármilyen helyzet is áll elő, Mi a lehető leggyorsabban sietünk és megoldjuk bármi probléma is merült fel!

Milyen segítséget tudunk nyújtani autópályán történt autómentés esetén?

Milyen segítséget tudunk nyújtani autópályán történt autómentés esetén?

Hány személy utazhat a kocsival együtt autómentés során?

Lehetőség adódik akár 6 személy szállítására is, ha netán szükséges lenne rá! Nem hagyunk senkit a pálya szélén, senkinek sem kell taxit intézni.  Az sem okoz gondot, ha netán kitérőt kell tenni és mindenki máshol szeretne kiszállni. Jelzik az autómentést végző sofőrnek és útba ejti a lehetséges kitérőket! Célunk, hogy mindenki biztonságban hazaérjen!

Autómentés autópályám, de nem tudom hol vagyok?

Ilyenkor se kell kétségbe esni, tapasztalat és jó helyismerettel rendelkező autómentőink biztosan meg fogják Önt találni!
– Segítség lehet, ha esetleg van Viber, Googgle Maps, Waze telepítve, vagy van bármi mód, hogy esetleg egy helyzet meghatározást küldjenek nekünk.
– Ha ez nem megoldható elég egy kilométer szelvény szám, netán, hogy mit lát a környéken és ez alapján is be tudjuk azonosítani, ezek után már csak azt kell tudunk, hogy az autópálya melyik irányba haladtak.
Ezeket az információkat telefonon mi egyből fel fogjuk tenni és, amint tisztázódott, hogy hol található a gépjármű, az autómentőnk azonnal indul is az autómentés helyszínére!

Tömegbalesetnél mi a teendő?

Első dologként kiemelném, hogy a vétlen félnek a biztosító 2db autómentést költségét térítik. Ami annyit takar, hogy a kiállított számlát és a fuvarlevelet le kell adni a biztosítónak és vissza fogják utalni a teljes díját az autómentésnek!
Másrészt lehetőség van arra is, hogy egyszerre két sérült, vagy bármilyen hibával rendelkező kocsit elszállítsunk, az utasokkal együtt!

Utánfutóval, lakókocsival vagy nehezebb szerelvénnyel való lerobbanás! Mit tegyek?

Ha netán a lerobbant autó, vagy kisteherautó húz bármilyen vontatmány, és a mi cégünket bízza meg a feladattal, 3.5 tonna össztömegig legyen az akár egy sima utánfutó, netán lakókocsi szállítás vagy bármi egyéb utánfutó, a járművel együtt azt is tovább tudjuk szállítani!

Mennyi ideig tart az autómentés autópályán?

Mivel ez egy elég veszélyes hely, baleseti szempontból, ilyenkor a lehető leggyorsabban igyekszünk a bajbajutott autósért. Különösen nagy figyelmet fordítunk az utas, netán utasok testi épségére, így az autómentés során érdemes végig a korlát mögött maradni. Gyors és profi munkatársaink az autópályás autómentést, gyorsan és szakszerűen elvégezve, hamar útnak is lehet indulni!

0-24-be elérhetőek vagyunk, így a segítség azonnal indul is a bajbajutott autósért!

Üdvözlettel
024automento.hu csapata!