Mostani írásunkban egy olyan témát választottunk, amely egyre nagyobb jelentőséggel bír a gépjármű tulajdonosok körében. Ez nem más, mint a sportautó szállítás. El kell mondanunk, hogy jelentős különbség van egy klasszikus autószállítás és egy versenyautó szállítás között. Írásunkból kiderül, hogy mire érdemes odafigyelni az ilyen típusú autószállításnál.

Kivel szállítassuk a versenyautónkat?

Egy nagy értékű sportautó meghibásodása során, a tulajdonosok sokszor nem tudják, hogy egy különleges luxus vagy sportautó szállítását kire bízzák, hogy ne keletkezzen rajta semmilyen sérülés. Vállalkozásunk több éves szakmai tapasztalattal bír a sport és versenyautó szállítás terén is. Jelentős számú eseményre szállítunk ilyen nagy értékű autókat. Cégünk előnye a rakománybiztosítás, amelynek köszönhetően teljes biztonságban és nyugalomban érezheti magát a gépjármű tulajdonosa.

De mire is kell odafigyelni egy sportautó vagy versenyautó szállítás során?

Első sorban, amiben eltérnek a sport és épített versenyautók, pályaautók az átlagos személygépjárművektől, az a hasmagassága. Ugyanis egy sima személyautó jóval magasabb, mint egy sportautó, így ezek sérülésmentes fel és lepakolásához egy billenőplatós trélert használunk, amelyről a tréleres autómentés menüpont alatt még többet megtudhat.
Nagy előnye, hogy a földig billentve, a rámpákat hozzákapcsolva bármilyen alacsony épített versenyautó vagy sportautó simán aládeszkázás nélkül könnyen fel és le pakolható, anélkül, hogy bármilyen alkatrésze leérne és sérülne. Természetesen nagy figyelmet fordítunk az autók épségére és stabil, biztonságos rögzítésére. Speciális keréklefogató spanifert használunk, ami semmilyen sérülést nem okoz az autó kerekein! A lekötés nagyon fontos szerepet tölt be, ugyanis az autószállítás során, a tréleren elhelyezett jármű nem csúszkálhat, és nem mozdulhat el egyik irányban sem!
Rendszeresen szállítunk sportautókat, valamint épített pálya és versenyautókat különböző versenyekre. Az ilyen nagy értékű autóknál tudjuk, hogy mire kell odafigyelni és, hogy milyen technikát kell alkalmazni hozzá. Sokaknak gondot jelenthet a driftautó szállítás, ugyanis nagyon alacsonyak, eltérő nyomtávval és kerékdőléssel rendelkeznek, amit egy sima autómentőre igen nehéz vagy egyszerűen nem is lehet sérülésmentesen felpakolni. A cégünk gépparkjába található alacsony dönthető trélerünkre ezek is gond és sérülés nélkül könnyen felpakolhatók.

Milyen járművel érdemes a sportautókat szállítani

Milyen járművel érdemes a sportautókat szállítani

 

Milyen járművel érdemes a sportautókat szállítani?

Egy autómentő kisteherautó terhelhetőségét jó pár sportautó súlya meghaladja. Sajnos ebben az esetben, ha nem a megfelelő eszközzel érkeznek a helyszínre, hanem egy fix platós autómentővel, akkor ott komolyabb problémák fognak adódni.  Köztudott a szakmában, hogy fix platós autómentő rámpaszöge egyszerűen nem megfelelő egy alacsony versenyautó szállítására, valamint egy kicsit nehezebb autó, mint például Mercedes E63 AMG, BMW M5, M8 stb… felpakolása után egyből túlsúlyba kerül, ami egyrészt nem szabályos másrészt a túlsúly miatt a stabilitása is jelentősen csökken. Mi levesszük az ügyfél válláról az összes ilyen és hasonló stresszes szállítás “végigszenvedését”. Ugyanis mi szabályosan és biztonságosan, akár 2.7 tonnáig tudjuk terhelni az utánfutót, így még egy felső kategóriás Mercedes-Benz G63 AMG szállítását is meg tudjuk oldani teljesen szabályosan és szakszerűen.

Versenyautó, driftautó és rallyautó szállítás

Cégünk tudja vállalni, akár a teljes versenyszezonra való autószállítást is.
Egyszerre akár 4 versenyautó, sportautó, driftautó szállítását is meg tudjuk oldani a teljes versenyfelszereléssel együtt. Erről bővebb információt talál a versenyautó szállítás menüpont alatt!

Ne bízza akárkire a drága és szeretett autóját, bízza profikra, akik rendelkeznek a megfelelő eszközzel és tapasztalattal az ilyen sportautó szállítás terén is.
Ha szakszerű, hozzáértő és gyors sportautó szállítására van szüksége keresse bizalommal a 024automento.hu csapatát!