Az elektromos autók mentése kicsit eltér a szokásos autómentéstől. Általában v lemerülés vagy baleset esetén van szükség az autómentő hívására! A sima lemerülés okozta kellemetlenséget gyorsan orvosolni lehet, kezdjük is ezzel!

Elektromos autók mentése lemerülés esetén!

Ha az autó simán csak lemerült és nem szenvedett semmilyen balesetet, abban az esetben jóval gyorsabb az autó mentése. Az autómentő hívását követően a kollégáink fel fognak tenni pár alap kérdést, a tartózkodási címen kívül. Itt olyanokra kell gondolni, mint például, hogy pontosan milyen kocsiról van szó! Emellett fontos tudnivaló, hogy az elektromos autókat se vontatni, se emelve vontatni nem lehet, kizárólag, csak platós autóval szállítható, ugyanis szakértők szerint, a váltó üres állása esetén se mindig kapcsol le minden kerék az elektromotorról, így ha azt emelve vagy húzva vontatják csak kárt okozhatnak az autóban. Emellett az is fontos kérdés, hogy maradt-e annyi áram a kocsiban, hogy a kéziféket és a váltót üres állásba tegyünk, ameddig az autómentőre felcsörlőzi a szakképzett kollégánk! Abban az esetben, ha nem lehet “P”, az-az parkoló állásból kivenni a kocsit, akkor a kerekek blokkolva maradnak! Nálunk a 024autómentőnél ez sem jelent akadályt, hiszen egy speciális eszköz segítségével képesek vagyunk orvosolni a problémát. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a blokkolt kerék alá úgynevezett speciális gurító kocsit rakunk és így húzzuk fel a gépjárművet az autómentőre. Nyilván ebben az esetben az autómentés kicsit több munkát és időt vesz igénybe! A lemerült kocsit a megadott címre szállítjuk, majd a lerakást követően kivesszük a kerék alá betett gurító kocsit. A hálózati töltőre az előírásoknak megfelelő időre felrakva, a feltöltését követően újra használatra kész.

 

Elektromos autók mentése lemerülés esetén!

Elektromos autók mentése lemerülés esetén!

 

Elektromos autók mentése baleset esetén!

Baleset esetén a kiérkező tűzoltók valószínűleg azonnal áramtalanítani fogják a gépjárművet, ugyanis a nagyfeszültségű akkumulátorcsomag jelentős veszélyt jelenthet. Ha azonosítottuk a járművet, legfontosabb feladat a járó motort leállítása. Figyelem! A hibrid járművek esetén nem hagyatkozhatunk a hallásunkra. Amennyiben nem halljuk a motor hangját, még nem lehetünk abba biztosak, hogy az álló motoron nincs rajta a gyújtás, ugyanis a villanymotor készenléti állapotban lehet, amit a műszerfalon lévő READY felirat jelez. Ezt hívjuk „alvó autó” hatásnak, hiszen ha a beavatkozó, vagy a gépjárműben lévő személy véletlen a gázpedálra lép az autó elindul. Van olyan járműtípus, amelynél a gyártó előírja, hogy az autó kulcsait 5-6 méternél távolabbra kell vinni a járműtől, hogy az ne lépjen kapcsolatba az elektronikával. Típusonként eltérő a kocsik áramtalanítása. Van olyan típus, ahol elég egy bizonyos biztosítékot kivenni vagy relét, de van olyan is ahol a fedőlemez eltávolítása után lehet teljesen áramtalanítani a kocsit, ami egy baleset után nagyon fontos tényező egy elektromos autónál! Ezt követően valószínűleg a kocsi biztonsági rendszere automatikusan behúzza a kéziféket és parkoló állásba állítja a váltót! Ekkora vagy egyik sem vagy a hajtott tengelyen lévő kerekek blokkolva maradna. Ebben az esetben is gurító kocsit helyezünk a blokkolt kerekek alá és ezáltal könnyedén felhúzzuk az autómentőre a csörlő segítségével!
Bármilyen helyzetbe is kerül elektromos vagy akár hibrid autóval, Mi az autómentést gyorsan és szakszerűen végezzük, valamint tapasztalatainknak köszönhetően már a telefonba megkérdezzük azokat az információkat, ami az autómentéshez szükséges, így a kiérkező autómentő azonnal munkának is tud látni!

Elektromos autók mentése baleset esetén!

Elektromos autók mentése baleset esetén!

 

Mennyi idő alatt érkezik ki az autómentő?

Ha bármilyen eset is áll fent 0-24 elérhetőek vagyunk! Hívását követően azonnal indulunk Budapesten és Pest megyében, akár már 15-35 perc elteltével általában ki is érkezik az autómentő! Természetesen az egész országban segítséget tudunk nyújtani, hívását követően a kiérkezési időről és az árról előre tájékoztatást adunk, emellett akár a kocsi mellett 4 fő szállítására is lehetőség van.

Üdvözlettel:
024automento.hu csapata!