A járműmentés kapcsán arról beszélünk a legtöbbet, hogy mi történik, ha egy személyautó, furgon, kisteherautó, terepjáró, SUV vagy más közlekedési eszköz, szállítójármű mozgásképtelenné válik egy karambol vagy műszaki hiba következtében. Pedig ugyanilyen problémás és veszélyes, ha a jármű nem tud megállni – vagyis érdemes a fékhibákról is szót ejteni.

Zsámbék és közlekedése autómentős szemmel

Ha a járműve bármilyen okból segítségre, mentésre szorul, akkor hívja bizalommal csapatunkat. Budapesten, Pest megyében, sőt országosan is a rendelkezésére állunk, nonstop, az év minden napján, 0–24 órában! Így természetesen Zsámbékon és környékén is, amely az egyik legforgalmasabb térség a fővárostól nyugatra. A csodálatos premontrei kolostorromjáról ismert Zsámbék az M1-es autópályáról közelíthető meg a legkönnyebben. Áthalad a településen a 102-es út is, amely az 1-es főutat köti össze a 10-es főúttal, ez pedig a Pilis felől érkezők kedvenc útiránya. Kiválónak mondható a Zsámbék és Budapest közötti vasúti és buszközlekedés is, bár Zsámbékon nincs vasútállomás, így Herceghalmon kell leszállnia annak, aki vonattal közelíti meg a települést. Zsámbékon és környékén jelentős autóforgalom halad át, ezért érdemes óvatosan közlekedni.

A rosszul működő gépjármű fékek életveszélyesek lehetnek

Visszatérve eredeti témánkhoz, a járművek gyakran fékhiba miatt szorulnak mentésre. Ez elvileg nem akadályozza a haladásukat, a gyakorlatban viszont életveszélyes, ha valaki rossz, vagy nem teljes értékű fékkel indul útnak. A fék általában nem minden előjel nélkül romlik el, ezért a műszaki dolgokhoz kevésbé értő járművezetőnek is könnyen feltűnhet, ha valami nem stimmel. Melyek a leggyakoribb jelek? Például az, ha a fékpedál lenyomásakor zajt hallunk, esetleg a kocsi félrehúz. Akkor is kezdjünk el gyanakodni, ha a fékpedál levegőssé, szivacsossá válik, sőt fékhibára utalhat a kormánykerék vibrációja is. Probléma esetén nem szabad kockáztatni, hanem azonnal meg kell állni. Ne bagatellizálja el a fékproblémát, hanem azonnal vitesse járművét szervizbe!

Fékhiba típusai

Mi lehet a megoldás? Ha a kormányon vibrációt érez fékezéskor, az azért lehet, mert a féktárcsák vastagsága, átmérője eltérő lehet (valamelyik jobban elkopott), sőt akár el is görbülhetett valamelyik. Ilyenkor a féktárcsák cseréjével viszonylag olcsón orvosolható a gond, nem kell tehát minden esetben drága javítástól tartani – az egészség és biztonság legyen mindig az elsődleges!

Ugyanígy nem lehet súlyos a probléma, ha kellemetlen, csikorgó, súrlódó hangot hallunk a fék lenyomásakor. Ilyenkor a hátlemez érhet hozzá a tárcsához vagy a kopásjelzőhöz, vagyis túlságosan is elhasználtuk már a féket, ezért a betét megérett a cserére. Figyelmeztető jel az is, ha az autó menet közben egy irányba húz – ilyenkor rossz a kerékbeállítás. De ha fékezéskor hol jobbra, hol balra húz a jármű, akkor már nagy valószínűséggel fékhibával állunk szemben. Az egyik oldalon nem fognak a betétek, vagy ragad a féknyereg, ám egy gyors szervizzel, esetleg alkatrészcserével újra biztonságossá tehető a járművünk.

Autómentő szolgáltatásaink Zsámbékon és környékén

Zsámbékon és környékén számos autómentő szolgáltatásunk elérhető. A palettát az itt élő lakosok igényeihez igazítottuk. A leginkább keresett szolgáltatások a térségben.

 • Roncsautók szállítása.
 • Tréleres autómentés.
 • Autószállítás kedvezményes áron (érdeklődni a térség lakosainak az elérhetőségeinken keresztül lehet).
 • Akku bikázás.
 • Furgonok mentése és szállítása.
 • Autómentés M1 autópálya és 1-es főút.
 • Fékhibás vagy műszaki hibás járművek mentése.
 • Félretankolás utáni autómentés benzinkúton.
 • Sportautók mentése és szállítása.
 • Terepjáró mentése.
 • Autómentés olcsón.

Speciális szolgáltatások

 • Gépszállítás.
 • Ózonos autófertőtlenítés.
 • Raklapos áruk szállítása.
 • Vízi járművek (pl: vitorlás, motorcsónak stb.) szállítása.
 • Autószállítás külföldről.

Ha Önnek autómentésre lenne szüksége Zsámbékon vagy a környező településeken, hívja a 024autómentő csapatát. Speciális eszközökkel és autómentő járműparkkal állunk az autósok rendelkezésére éjjel nappal az év minden egyes napján.