A Pest megyében található Halásztelken számos esetben kell lerobbant gépjárműveket, furgonokat, motorokat mentenünk. Hogyan történik az autószállítás és autómentés Halásztelken és a környékbeli településeken? Írásunkban erről osztunk meg néhány hasznos információt, illetve adunk néhány tippet, hogy miként lehet az autó meghibásodásának esélyét csökkenteni.

Halásztelek fekvése és közlekedése

Halásztelek 2008 óta város, Pest megyében, a Szigetszentmiklósi járásban, a Budapesti agglomerációban helyezkedik el. A Csepel-Sziget északi részén, a Nagy-Dunához közel található, annak Éreddel átellenes oldalán. Dél felől a Tököli repülőtér határolja. Budapest belvárosától mindössze 30 perc autóútra található Halásztelek, így itt is be tudjuk tartani az autómentős ígéretünket, miszerint fél óra alatt Pestmegyében bárhol a segítségére tudunk sietni. Az M0-ás autóútról Lakihegy érintésével közelíthető meg, az 5101-es úton. Területét érinti az 5102-es út is. Szigethalomról, Csepelről, és Lakihegyről a II. Ferenc úton haladja közelíthető meg. A Csepel-Szigeti gerincutat 2012-ben adták át, melyen Szigethalomtól Csepelig lehet eljutni Halásztelek és Lakihegy kikerülésével. A Csepel-Sziget déli csúcsának három, Ráckevétől eső faluját leszámítva a sziget egyetlen olyan települése, amely csak közúton közelíthető meg, kötött pályás közlekedéssel nem.

Viszont hogy ne szoruljon olyan gyakran autómentő segítségére, szeretnénk Önnek pár jó tanácsot adni autója karbantartásával kapcsolatban.

5 karbantartási tipp a 024automento.hu csapatától

Az autók karbantartása rendkívül fontos télen-nyáron, viszont legtöbben csak a téli karbantartásról beszélnek. Nyáron komoly megterhelésnek van kitéve gépjárművünk.

Kulcsfontosságú a megfelelő ellenőrzés…

1. A gumiabroncsok állapota

Amíg külföldön igen, addig Magyarországon nem büntetik, ha nem az évszaknak megfelelő gumik vannak az autón. Ettől függetlenül hiába van jó biztosítás az autón, ha baleset történik, és nem a körülményeknek megfelelő abroncsok voltak az autón, lehetséges, hogy a biztosító így nem is fog fizetni.  A gumiabroncsok nyomását ellenőrizze, ha megteheti hetente. Így az autóúton futása, és tapadása is megfelelő lesz. A gumik profilját is ellenőrizze rendszeresen, hiszen forró aszfalton gyorsabban kopnak a gumik. Minimum 1,6 milliméter profilmélységnek kell meglennie a biztonságos autózáshoz.

2. A fékek működése

Mivel a fék egy rendkívül fontos része az autónak, így ha meghibásodik, nagy baj is történhet útközben. A gumiabroncsokhoz hasonlóan a fékeket is rendszeresen ellenőrizze. A fékbetétek, féktárcsák és a fékfolyadékok állapotát félévente végeztesse el, hiszen ezeken az élete is múlhat. Nem olyan drasztikus esetekre kell gondolni, ahol egyáltalán nem fog már a fék, és úgy karambolozunk. Előfordulhat, hogy fog még a fék, de az erejét már elvesztette, így egy hirtelen vezetési helyzetben nem biztos, hogy el tud kerülni egy koccanást.

3. A motorhűtő folyadék szintje

Kifejezetten a nyári autózás igénybevétele alkalmával fordulhat elő leggyakrabban, az hogy felforr a hűtővíz. Ilyen előfordulhat, de nem egészséges az autója számára, hiszen a hengerfejtömítés épségét kockáztatja azzal, ha ez sokszor előfordul Önnél. Megoldásként nyáron, és melegben gyakrabban érdemes ellenőrizni a hűtőfolyadék szintet, és feltöltetni, ha szükséges, ugyanis így csökkenthetjük a felforrás veszélyét. Ha viszont a folyadékszinttel nincsen probléma, érdemes átnézetni a hűtőrendszert, a ventilátort és a termosztátot.

4. Az akkumulátor állapota

Az akkumulátor – igaz – egy ritkábban meghibásodó alkatrésze az autónak, viszont a nyár, és a hőség erősen igénybe veszi, főleg ha max fokozaton járatjuk a klímát. Nem csak télen, de nyáron is előfordulhat, hogy nehezen indul az autó. Probléma lehet az akkumulátorral, a generátorral, vagy a kettő elem kapcsolatával is. Az év több szakaszában ellenőrizze az akkumulátor állapotát, és az autó elektronikájának működését. Hosszabb utak előtt pedig egyenesen kötelező ezt elvégezni, vagy elvégeztetni, hiszen jobb még ekkor fizetni egy ilyen szolgáltatásért, mint hogy a semmi közepén lerobbanva idegeskedjen.

5. Megfelelő olajszint

Lehetséges, hogy ez nem a legfontosabb része az autónak, de vitathatatlan, hogy ha elhanyagoljuk, rendkívül nagy bajt tudunk okozni. Fontos, hogy a mechanikai alkatrészei a motornak folyamatos kenést kapjanak, ezért az olajszintet rendszeresen ellenőrizze. Az előírások szerint cseréltesse az olajat, és az olajszűrőt, mert így megnövelhetjük autónk élettartamát. Olyan jellegű hibákat tudunk elkerülni, mint a dugattyúk megszorulása, a hajtókarok okozta sérülések a motorban, vagy a beállt, szorult alkatrészek.

Ha a rendszeres karbantartások ellenére mégis meghibásodik, vagy leáll autója útközben, ne adj Isten balesetet szenved vele, mi gyorsan és hatékonyan segítünk az alábbi szolgáltatásainkkal:

  • Autómentés
  • Motormentés
  • Teherautó mentése
  • Kisbuszok mentése
  • Elektromos meghajtású járművek mentése
  • Balesetet szenvedett járművek mentése

Speciális területek ebben a térségben:

 

Roncsauto szállítása Halásztelek

A sor végtelen, mi pedig mindenre fel vagyunk készülve.

Amennyiben Halásztelken, vagy környékén szeretné igénybe venni szolgáltatásainkat, vagy szorul a segítségünkre, ne várjon sokáig! A lent feltűntetett telefonszámon és elérhetőségeken a nap minden órájában fogadjuk megkeresését.

 

Elérhetőségeink:

Telefonszám: +36 20 552-4953

Facebook: https://www.facebook.com/nonstopautomentesolcson/

E-mail: csurok.zsolt.norbert@gmail.com

Nyitvatartási idő: 24/7 Autómentés és autószállítás ÉJJEL-NAPPAL

 

Mottónk és iránymutatónk: Azonnal!