Százhalombatta egy igen érdekes település. Több arcát mutatja a város, ahogy a Duna mentén haladunk utunkon. Számtalan nevezetességgel büszkélkedhet. Mostani írásunkban a település útjairól, a Százhalombattán történő autómentésről osztunk meg néhány érdekes momentumot. Írásunk második részében pedig 8 tippet adunk a biztonságos vezetéshez, mert a településen és a környékén sajnos mi magunk is találkozunk magukra és másokra is közveszélyes gépjármű vezetőkkel.

 

Százhalombatta városa és útjai 024 autómentő csapatának tapasztalatai alapján

Százhalombatta város a budapesti agglomerációban, Pest vármegyében, az Érdi járásban, annak második legnépesebb települése Érd után. Százhalombatta Budapesttől 27 kilométerre, délnyugati irányban, a Duna folyam nyugati (azaz jobb) partján, a Mezőföld északi csücskében, az Érd-Ercsi-hátságon található. Tökölre komp jár át. Dunafüred városrészben hajókikötő üzemel. A városban üzemel az ország egyetlen olajfinomítója és az egyik legnagyobb hőerőműve. Ezek a létesítmények adják a környék munkahelyeit. A település útjai elég jónak mondhatók. A legnagyobb forgalom a 6 főúton és M6 autópályán koncentrálódik. A kamionos forgalomra érdemes komolyan odafigyelni, mert néha szabálytalan manővereket hajtanak végre, aminek a vége súlyos baleset. Sajnos a sebességtúllépés főleg a 6 úton és az M6 autópályán igen gyakori, ami számtalan esetben életveszélyes helyzetet teremt. A belváros útjai már jóval nyugodtabbak. Az aszfalt minősége is elfogadható. A kisebb mellékutakon azért érhetnek minket meglepetések. Érdemes körültekintően vezetni, nehogy autónk futóműsérülést szerezzen a kátyúk miatt. Összességében mi szeretjük a települést mert jól lehet az autómentést, autószállítást elvégezni.

 

A biztonságos autóvezetés: 8 hasznos tipp a 024automento.hu csapatától

Az autóvezetés mindannyiunk életében fontos szerepet játszik, hiszen napi szinten közlekedünk autóinkkal. Az autóval való közlekedés azonban veszélyes lehet, ha nem tartjuk be az alapvető biztonsági előírásokat és szabályokat. Ezért összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet az autósok számára a biztonságos közlekedésről.

 1. Vezess óvatosan és figyelj a környezetedre: Az autóvezetés legfontosabb eleme a figyelem. Figyelj mindig az előtted lévő autóra, a mögötted lévő forgalomra, az útviszonyokra és a környező járművekre. Ha vezetsz, ne használj mobiltelefont, ne fogyassz ételt, és ne tegyél semmi olyat, ami elvonja a figyelmedet a vezetéstől.
 1. Tartsd be a közlekedés szabályait: A KRESZ szabályait mindig be kell tartani. Állj meg a stop táblánál, használj irányjelzőt, ha sávot váltasz, és tartsd be a sebességkorlátozásokat. Ne lépd túl az engedélyezett sebességet, mert ez nagyban növeli a balesetek kockázatát.
 1. Tartsd karbantartva az autódat: Az autó karbantartása fontos szerepet játszik a biztonságos közlekedésben. Tartsd karban az autó fékrendszerét, az abroncsokat, a világítást és a karosszériáját. Időben végezz karbantartást és javítást, ha szükséges, és ne menj el autóval hosszabb útra, amelyben technikai hibák vannak.
 1. Tarts megfelelő távolságot az előtted lévő autótól: Tarts megfelelő távolságot az előtted lévő autótól, különösen ha rossz az időjárás, vagy ha az előtted lévő autó vezetője bizonytalanul vezet. Ez megadja a szükséges időt és helyet, hogy reagálj a változó forgalmi helyzetre.
 1. Használj biztonsági övet: Minden autóban van biztonsági öv, nagyon fontos, hogy használjuk is. Használd ezt minden utazásnál, akár rövid, akár hosszú távon utazol. A biztonsági öv használata jelentősen csökkenti a balesetekben bekövetkező sérülések súlyosságát.
 1. Ismerd fel a vészjelzéseket és tudj elsősegélyt nyújtani: Tudj elsősegélyt nyújtani, ha szükséges, és ismerd fel a vészjelzéseket, amelyeket az autósok használnak, ha segítségre van szükségük. Például ha az autódnak defektje van, használj vészvillogót, amely figyelmezteti a mögötted lévő autókat, hogy lassítsanak és kikerüljenek téged.
 1. Ne vezess ittasan vagy fáradtan: Soha ne vezess ittas állapotban, mert ez növeli a balesetek kockázatát. Az alkohol befolyásolja az érzékelést, a reakcióidőt és a koordinációt. Ugyanez igaz a fáradtságra is. Ha fáradt vagy, nem tudsz kellőképpen figyelni, és a reakcióidőd is megnövekszik.
 1. Informálódj az autómentők szerepéről: Az autómentők fontos szerepet játszanak a közlekedésbiztonságban. Az autómentők feladata a járművek elszállítása, amelyek, balesetek vagy hibák miatt nem tudnak továbbközlekedi. Ha autómentőre van szükséged, hívj segítséget minél előbb, hogy az autód ne maradjon veszélyes helyen az úton.

Az autóvezetés potenciálisan veszélyes tevékenység, de ha betartjuk az alapvető biztonsági előírásokat és szabályokat, akkor jelentősen csökkenthetjük a balesetek kockázatát. Fontos, hogy óvatosak és figyelmesek legyünk az utakon, tartsuk be a biztonságos közlekedés szabályait, karbantartott autót vezessünk és használjunk biztonsági övet. Ne vezessünk ittasan vagy fáradtan, és informálódjunk az autómentők szerepéről a közlekedésbiztonságban. A biztonságos közlekedés mindannyiunk felelőssége, ezért ne felejtsük el, hogy egy biztonságosabb közlekedésért mindannyian tehetünk valamit.

Autószállítás Százhalombattán

 

Autómentés, autószállítás, autómentő szolgáltatások Százhalombattán

Százhalombattán és környékén vállalunk autómentést, autószállítást, de vízi járművek szállítását is. A környék sokoldalúsága miatt rengeteg különböző tevékenységet folytatunk. Mindenre felkészült csapatunk megbízható társa, ha bajba kerül autójával. Íme, szolgáltatásainkból egy rövid ízelítő:

 • Autómentés
 • Autószállítás
 • Teherautó mentése
 • Motormentés
 • Bobcat szállítás
 • Kisgép szállítás
 • Raklapos áruszállítás
 • Bikázás
 • Lerobbant autó mentése, szállítása
 • Balesetet szenvedett járművek mentése, szállítása
 • Lakókocsi szállítás
 • Építőanyaszállítás
 • Golfautó szállítás
 • Faház szállítás
 • Kisbusz mentés
 • Elektromos autók mentése, szállítása
 • Autómentés M6 autópálya
 • Stb.

Ha Önnek fontos a megbízhatóság, akkor válasszon minket.

Elérhetőségeink:

Tel: +36205524953
Email: csurok.zsolt.norbert@gmail.com
Messenger: https://www.facebook.com/nonstopautomentesolcson/

024automento.hu
Mert ránk számíthat.