A 024automento.hu autómentő csapata egész Pestmegye területén, így Szob városában is menti a bajbajutott autósokat. Gyors, biztonságos és stresszmentes megoldást kínálunk balesetet szenvedett, vagy lerobbant autója elszállítására. Mostani írásunkban bemutatjuk, hogy Szobon, e csodás településen és vonzáskörzetében miként végezzük az autómentést és autószállítást.

 

Szob városa és útjai a 024automento.hu szemszögéből

Szob város Pest vármegyében, a Szobi járás központja. Pest vármegye második legkisebb városa Visegrád után. A Duna bal partján, az Ipoly torkolatánál fekszik, közvetlenül a szlovák határ mellett, több szempontból is igen előnyös földrajzi helyen. Legfontosabb közúti megközelítési útvonala a 12-es főút, ezen érhető el Budapest-Vác irányából. A közeli Ipoly-parti településekkel az 1201-es út, Márianosztra–Kóspallag térségével pedig a 12 108-as út köti össze. Határszélét keleten érinti még a Zebegény-Márianosztra közti 12 107-es út is.

Dunai kompjárat kapcsolja össze Pilismarót Basaharc nevű településrészével; a kompot szobi oldalról a 12 127-es, majd a 12 311-es, Pilismarót felől pedig a 11 325-ös számú mellékút szolgálja ki. Szob területén fekszik a környék legnagyobb munkaadója, a gyümölcsital gyár. Szlovákiából rengetegen ingáznak naponta át ide dolgozni.

A település útjai átlagosak. Érdemes odafigyelni a kétszer egysávos úton, mert gyakran találkozhatunk szabálytalanul előző autósokkal, akik nem képesek felmérni a frontális ütközés veszélyeit. Simán áttérnek az előzés során a mi sávunkba és máris megvan a komoly probléma. A településen, több helyen is számolni kell úthibákkal és kátyúkkal, ami egy apró figyelmetlenség esetén komoly problémákat tud okozni a gépjármű futóművében. Szállítottunk már el innen olyan járművet, amelynek kitört a kereke az úthiba miatt. Amire még felhívnánk a figyelmet, a sebességtúllépéssel kapcsolatos problémák. Sajnos itt is gyakori jelenség az önjelölt autóversenyző pilóták, akik a 30 –as táblánál is 60 km/h száguldanak. Talán a 2023. május  1. után bevezetett közlekedési szabályok majd kedvüket szegik, ha napi szinten kell kifizetni 30 000 Ft vagy annál magasabb büntetést.

 

Autómentés Szob

Az autószállítás és autómentés Szobon gyorsan és egyszerűen kivitelezhető. Az esetek többségében elegendő hely áll rendelkezésre a mentésre. A klasszikus autómentés és autószállítást nem szokott gondot okozni a településen. A komolyabb kihívásokat inkább a speciális autómentés (árokba csúszás, szalagkorláton történő fennakadás stb.) jelenti. A térségben az elektromos autók mentését is gyakran végezzük, hiszen egyre több ilyen autó rója a 12 főútvonalat naponta. A településre hozzávetőlegesen 10 -20 perc között érünk ki a hívás lebonyolítása után.

 

Autómentős tippek az autósoknak a baleset megelőzés érdekében

Az autós balesetek nagy része megelőzhető lenne, ha az emberek betartanák az alapvető biztonsági szabályokat. Az alábbiakban olyan hasznos tippeket osztunk meg veletek, amelyek segítségével az autósok biztonságosan közlekedhetnek az utakon.

 1. Ne telefonozz vezetés közben: A mobiltelefon használata vezetés közben elvonja a figyelmet az útról, és növeli a balesetek kockázatát. Ha fontos telefonhívást kell lebonyolítanod vagy üzenetet kell küldened, állj félre az út szélére.

 

 1. Használd a biztonsági övet: Az öv használata nagymértékben csökkenti a sérülések kockázatát egy baleset során. Az öv becsatolása nemcsak a vezető, hanem az utasok számára is kötelező.

 

 1. Tarts biztonságos követési távolságot: Az optimális követési távolság legalább 2 másodpercnyi időtartam legyen, de a sebességtől függően akár 4 másodperc is lehet. Ez lehetővé teszi, hogy időben reagálj a változó forgalmi helyzetekre és megakadályozd az ütközést.

 

 1. Ne vezess ittasan vagy kábítószerek hatása alatt: Az alkohol vagy más kábítószerek hatása alatt vezetni súlyos baleseteket okozhat. Ha alkoholt fogyasztottál, vagy kábítószer hatása alatt állsz, ne vezess. Kérj segítséget vagy szállj taxiba.

 

 1. Ellenőrizd az autódat: Az autó állapota nagyban befolyásolja a közlekedés biztonságát. Ellenőrizd rendszeresen a fékrendszert, az abroncsokat és a világításokat. A rosszul működő autó súlyos balesetekhez vezethet.

 

 1. Tartsd be a sebességhatárokat: A sebességkorlátozásokat be kell tartani, és alkalmazkodni kell az útviszonyokhoz is. A magas sebesség a vezetési képességek csökkenését okozza, és növeli a balesetek kockázatát.

 

 1. Figyelj az útjelzésekre: Az útjelzések segítenek a biztonságos vezetésben. Tartsd be a sebességhatárokat, figyelj a kanyarokra és a jelzések színére, amelyek megmutatják az esetleges veszélyeket az úton.

 

 1. Tartsd be a közlekedési szabályokat: A közlekedési szabályok betartása az egyik legfontosabb biztonsági intézkedés. Tartsd be a megfelelő sávhasználatot, a jelzőlámpákat, az elsőbbségadást és az előzési szabályokat.

 

 1. Ne vezess fáradtan: A fáradtság csökkenti a vezetési képességet és növeli a balesetek kockázatát. Ha érzed, hogy fáradt vagy, állj meg pihenni, vagy adj át a vezetést valaki másnak.

 

 1. Legyél felkészült és hívj autómentőt, ha kell: A vészhelyzeti ismeretek nagyon fontosak az autósok számára. Ismerd az alapvető technikákat, és legyen nálad egy alapvető autómentő készlet, amely tartalmazza az elsősegély felszerelést, a láthatósági eszközöket, a vontató kötelet. De ha esetleg nem boldogulsz egyedül, hívd a 024automento.hu autómentő-csapatát.

 

Az autósoknak fontos tudniuk, hogy a biztonságos vezetés a közös felelősségünk. Az autóvezetőknek meg kell tenniük a szükséges lépéseket a balesetek megelőzése érdekében, és betartaniuk az alapvető biztonsági szabályokat. A balesetmegelőzésnek a vezetői magatartás és az autó állapota mellett a közlekedési kultúrára is hatása van. Fontos, hogy mindannyian felelősségteljesen közlekedjünk az utakon, és tiszteletben tartsuk a közlekedési szabályokat. Ez lehetővé teszi, hogy biztonságosan és kellemesen közlekedjünk az utakon.

Autómentés Szob

 

Autómentő és autószállítási szolgáltatásaink Szobon

A településen és vonzáskörzetében az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk.

 • Balesetes autók mentése
 • Defektes autók mentése
 • Furgon szállítása
 • Kisteherautó mentése
 • Versenyautó szállítás
 • Lakókocsi szállítása
 • Lakóbuszok mentése
 • Motor mentés és szállítás
 • Kitört kerékű jármű mentése
 • Kisgép szállítása
 • Terepjáró mentés
 • Pickup mentés
 • Munkagép szállítás
 • Bikázás
 • Elektromos autómentés
 • Kisbusz mentés
 • SUV mentés
 • Speciális autómentés
 • Stb.

 

Ha Önnek fontos a megbízhatóság, akkor válasszon minket. Az év minden egyes napján várjuk hívását 0-24 óráig.

Elérhetőségeink:

Tel: +36205524953
Email: csurok.zsolt.norbert@gmail.com
Messenger: https://www.facebook.com/nonstopautomentesolcson/

024automento.hu
Mert ránk számíthat.