Magyarország számtalan gyönyörű települése közül az egyik Pest vármegyében. Turán gyakran dolgozik csapatunk autómentő szolgáltatásaival segítve az autósok életét. A város sűrűn lakott és kulturális, valamint történelmi jelentőségű helyszín, ezáltal nagyon fontos, hogy gyorsak és megbízhatóak legyünk. Hogyan történik az autómentés, autószállítás Turán? Miért érdemes kivitelezi a nyári gumicserét? Írásunkban erre adunk most választ.

 

Tura városa és útjai

Tura város Pest vármegyében, az Aszódi járásban, annak legnépesebb települése. Síkvidéki település Budapesttől 50 kilométerre, az Alföld és a Mátra találkozásától nem messze, a megye keleti szélén, a Galga völgyében.

A közvetlenül határos települések: észak felől Kerekharaszt, északkelet felől Hatvan, kelet felől Boldog [mindhárom már Heves vármegyéhez tartozik], délkelet felől a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Jászfényszaru, dél felől Zsámbok, délnyugat felől Vácszentlászló, nyugat felől pedig Galgahévíz; szomszédai közül csak ez utóbbi három tartozik (hozzá hasonlóan) Pest vármegyéhez.

Bár határszélét északon, egy egészen rövid szakaszon érinti a 3-as főút is, központja csak mellékutakon érhető el: Gödöllő-Vácszentlászló és Hatvan felől a 3104-es, Aszód-Galgahévíz és Zsámbok felől a 3105-ös úton, Boldog felől pedig a 31 121-es számú mellékúton; határszélét délkeleten érinti még a 3106-os út is.

Az ország távolabbi részei felől közúton az M3 autópálya felől közelíthető meg a legegyszerűbben, a Bagi lehajtónál letérve, vagy a 32-es főútról, Jászfényszaru és Zsámbok (vagy Boldog) érintésével).

Turán a Hatvani út és a Zsámbéki úton érdemes igazán körültekintően vezetni. A kétszer egysávos utak minősége elég jónak mondható. A kisebbrendű utcákban azért már érdemes figyelni, nehogy véletlenül egy úthiba miatt defektet kapjunk, vagy lengéscsillapító sérülést szerezzünk. A két komolyabb útszakaszon, ami 1*1 sávos a szabálytalan vezetőkre érdemes figyelni. Számtalan helyen a buszmegálló lassítja a közlekedést, ezért óvatosan haladjunk, nehogy valaki hirtelen elinduljon a busz mögül és frontálisan belemenjünk. A sebességgel csak csínján bánjunk, mert számtalan helyen sebességkorlátozó táblák vannak, amit néhányan szeretnek figyelmen kívül hagyni és egy szabálytalan kigyorsítás után képesek ráhúzni a kormányt járművünkre, ha gyorsan vissza akarnak térni a saját sávúkba. Vezessünk óvatosan és tartsuk karban autónkat, amivel jelentősen csökkenthetjük az utak nyújtotta veszélyt.

 

Hasznos tippek a nyári gumi cseréhez: Az autó biztonságosabbá tétele az úton

A nyári gumikra történő átállás fontos része az autószezonnak, hiszen a megfelelő abroncsok kiválasztása növelheti az autó biztonságát és teljesítményét az utakon. Íme, néhány hasznos tipp a nyárigumi cseréjéhez:

  1. Ellenőrizze a gumik állapotát: Először is, ellenőrizze a téli gumik állapotát. Ha bármilyen jellegű károsodást észlel, akkor azonnal cseréltesse ki a gumikat. Ha a gumik állapota jó, akkor ellenőrizze a nyári gumikat, hogy azok alkalmasak-e még az utakra, vagy szükség-e azok cseréjére.
  1. Mérje meg a profilmélységet: A gumik megfelelő tapadásának érdekében fontos, hogy azok profilmélysége megfelelő legyen. Az EU előírása szerint a nyári gumik minimális profilmélysége 1,6 mm, de a biztonság érdekében ajánlott legalább 3 mm-es profilmélységgel rendelkező gumikat használni.
  1. Válasszon megfelelő méretű gumikat: A megfelelő méretű gumik kiválasztása szintén fontos a biztonság szempontjából. Ellenőrizze az autó gyártója által javasolt méreteket, és válassza ki azokat a gumikat, amelyek pontosan illeszkednek az autójára.
  1. Cserélje ki az összes gumit egyszerre: Ha az autójának mind a négy abroncsát cserélnie kell, akkor ajánlott az összes gumit egyszerre kicserélni. Ez garantálja, hogy az összes abroncs ugyanolyan állapotban van, és az autó jobban fog viselkedni az utakon.
  1. Tartsa karban a gumikat: A gumik megfelelő karbantartása hosszabb élettartamot biztosít számukra. Ellenőrizze a gumik légnyomását rendszeresen, és állítsa be azt a gyártó által javasolt értékre. Tárolja a gumikat száraz, hűvös helyen, és kerülje a napfényt, a vegyszereket és a heves hőmérséklet-változásokat.
  1. Ne felejtse el az időzítést: Az időzítés nagyon fontos a nyárigumi cseréjénél. Ajánlott a nyári gumikra történő átállást tavasszal végrehajtani, amikor a hőmérséklet már tartósan meghaladja a 7 Celsius-fokot
  1. Keressen megbízható szervizt: Ha Ön nem tudja, hogyan kell a gumikat cserélni, akkor keressen fel egy megbízható autószerelőt vagy gumiszervizt, akik segítenek a gumicsere folyamatában. Fontos, hogy olyan szakemberrel dolgozzon, aki tapasztalt és jártas a nyárigumi cserében.
  1. Figyeljen a szabályokra: A nyári gumikra történő átállással kapcsolatos szabályok eltérőek lehetnek az egyes országokban. Ellenőrizze, hogy az Ön országában milyen szabályok vonatkoznak a nyári gumikra, és tartsa be azokat.
  1. Vezessen óvatosan: Ha már felrakta az új nyári gumikat, akkor azok első használatakor legyen óvatos és fokozott figyelemmel vezessen. Az új abroncsok felületét ugyanis először be kell bejárni, mielőtt teljesen biztonságosak lesznek az utakon.
  1. Tartsa karban az autóját: A megfelelő gumiválasztás és karbantartás mellett, az autó egyéb részeinek is megfelelő karbantartása nagyon fontos az utakon való biztonság érdekében. Ellenőrizze az autó fékrendszerét, a fényszórókat, az ablaktörlőket és az egyéb fontos részeket, hogy az autó minden körülmények között biztonságosan és hatékonyan működjön.

 

Autószállítás Turán

 

Autómentő szolgáltatásaink Turán

Amennyiben baleset, vagy nem várt helyzet éri Önt autózás során, hívjon minket bizalommal. A 024automento.hu csapata éjjel-nappal a rendelkezésére áll és az alábbi módon érhető el.

 

Ha Önnek fontos a megbízhatóság, akkor válasszon minket.

Elérhetőségeink:

Tel: +36205524953
Email: csurok.zsolt.norbert@gmail.com
Messenger: https://www.facebook.com/nonstopautomentesolcson/