Újhartyánon és környékén autómentést és -szállítást vállalunk. Gyorsan, biztonságosan és megbízhatóan dolgozunk. Profi, tapasztalt csapatunk és nagy eszköztárunknak köszönhetően szinte bármilyen helyzettel képesek vagyunk megbirkózni. Mostani írásunkban bemutatjuk, hogy miként zajlik egy autómentés Újhartyánon és vonzáskörzetében.

 

Újhartyán városa és útjai

Újhartyán város Pest vármegyében, a Dabasi járásban, a budapesti agglomerációban helyezkedik el. Dabastól északkeletre, az M5-ös autópálya közelében található. A legközelebbi települések: északnyugatra Kakucs, északkeletre pedig Újlengyel. Budapest központjának távolsága 43 kilométer közúton. Újhartyán a Kiskunság homokhátságának északi szélén fekszik. Területén a Duna–Tisza közi homokhátságra és a Pesti-síkságra jellemző adottságok váltakoznak.

Az M5-ös autópálya átadása meglehetősen egyszerűvé tette minden irányból Újhartyán megközelítését, a sztráda ugyanis alig pár száz méterre halad el a település belterületének északkeleti szélétől, az itt kialakított csomópont pedig talán annál is közelebb esik a legkeletibb fekvésű újhartyáni lakóházakhoz. A csomópontot a Pilis–Örkény közt húzódó 4606-os út keresztezésénél alakították ki, ezen az úton pedig elérhető Újhartyán a két végponti település, illetve a 4-es és 5-ös főutak irányából is. Az utóbbi években elkészült egy tehermentesítő út az autópálya-csomópont és Albertirsa között is, azóta Újhartyán ezen a 405-ös számozású úton kényelmesen elérhető Szolnok térségéből és az M4-es autóútról is.

A település központján a 46 108-as számú mellékút halad végig, ez köti össze Kakucson és Inárcson keresztül Dabassal, Hernáddal pedig a 46 109-es út kapcsolja össze (mindkettő kivezet az 5-ös főútra is, szélesítve a település elérési lehetőségeit). Mindezeken felül egy rövid szakaszon érinti a kisváros területét az ősi nagykőrösi marhahajtó országút is, ami ma is állami közútnak minősül, 4601-es számozással, de Újhartyán lakott részeit messze elkerüli, ráadásul teljes itteni szakasza burkolatlan földút, tehát a település megközelítésében egészen minimális a szerepe.

 

Autómentés Újhartyánon

Sajnos itt is számtalan veszéllyel kell számolnia annak, akik erre jár. A kamionos és teherautó forgalomjelentős a településen és vonzáskörzetében.  Számtalan esetben tapasztaljuk ezeknek a járműveknek a szabálytalan előzését, ami sok esetben balesethez vezet. Az utak minősége igen jónak mondható, még az alsóbbrendű családi házas környezetben is. Amire érdemes figyelni azok a jobbkezes utcák, mert vannak esetek, mikor nem adják meg az elsőbbséget a gépjármű tulajdonosok. Minket legtöbb esetben az M5 –ös autópályán történt meghibásodáshoz, illetve a településen belül a roncsautók, papír nélküli autók elszállításához hívnak. Volt már rá, hogy nagyértékű járművet kellett elszállítanunk egy márkaszervizbe, mert az elektronikai hiba miatt működésképtelenné vált. Érdekességként tapasztaltuk, hogy a térségben több autó is utánfutóval közlekedik. Számukra gyűjtöttünk össze néhány hasznos gondolatot az utánfutós közlekedésről.

 

Utánfutós közlekedés: hasznos tippek és tanácsok a biztonságos vezetéshez

Az utánfutóval való közlekedés lehet egy kihívásokkal teli tevékenység, különösen azoknak az embereknek, akik még nem rendelkeznek elegendő tapasztalattal ezen a területen. Azonban néhány hasznos tipp betartásával az utánfutós közlekedés könnyedebbé és biztonságosabbá tehető.

  1. Előkészületek: Mielőtt elindulnál az utadra, győződj meg róla, hogy minden szükséges engedéllyel, dokumentummal és felszereléssel rendelkezel. Győződj meg arról, hogy az autód és az utánfutód össze van kötve, és minden zár, biztonsági öv, kerék és fék működik megfelelően.
  1. Kanyarodás: Az utánfutóval való kanyarodás nagyobb kihívást jelenthet, mint az autóval. Ha kanyarodsz, figyelj oda a széles kanyarokra és az éles fordulókra, és győződj meg róla, hogy a sebességed megfelelő a kanyarodásra.
  1. Gyorsítás és lassítás: Az utánfutóval való gyorsítás és lassítás fontos része az utánfutós közlekedésnek. Ne indulj el hirtelen, és ne fékezz túl hirtelen sem. A zökkenőmentes gyorsítás és lassítás kulcsfontosságú a biztonságos közlekedéshez.
  1. Vészfék: Ha bármilyen problémát tapasztalsz, és az utánfutó elkezd veszélyes módon mozogni, használd a vészféket. A vészfék a legtöbb esetben az autó és az utánfutó fékrendszerén keresztül működik, így gyorsan megállíthatja az egész járművet.

Az utánfutóval való közlekedés biztonságos és zökkenőmentes lehet, ha betartod ezeket a hasznos tippeket és figyelmesen vezetsz. Mindig tartsd szem előtt az utánfutó méretét és súlyát, valamint a sebességet és a kanyarodást, és gyakorold az utánfutóval való vezetést, hogy egyre magabiztosabbá válj a kormány mögött. Ha pedig bármilyen kérdésed vagy problémád van, ne habozz segítséget kérni olyan tapasztalt utánfutó vezetőktől, akik segíthetnek neked a legjobb praktikákat megtanulni.

 

Autómentő szolgáltatásaink Újhartyánon és körzetében:

  • Lerobbant autók mentése, szállítása
  • Balesetet szenvedett járművek mentése, szállítása
  • Defektes autók mentése, szállítása
  • Árokba csúszott autók mentése
  • Motorkerékpár mentés Újhartyán
  • Quadok mentés és szállítása
  • Terepjárók mentés és szállítása
  • Off-road járművek mentése és szállítása
  • SUV mentés és szállítás
  • Luxusautó szállítás és mentés
  • Sportautó mentés és szállítás
  • Driftautó mentés és szállítás
  • Rallyautó mentés és szállítás
  • Utánfutó szállítás
  • Lakókocsi mentés és szállítás
  • Kisbusz mentés és szállítás
  • Hybrid autók mentése és szállítása
  • Frugonmentés Újhartyán
  • Autómentés M4 autópálya
  • Autómentés M5 autópálya
  • Autómentés 4. főút
  • Autómentés 5 főút

 

Autómentés Újhartyánon

Ha Önnek fontos a megbízhatóság, akkor válasszon minket. Segítünk az év minden egyes napján 0-24 óráig.

 

Elérhetőségeink:

Tel: +36205524953
Email: csurok.zsolt.norbert@gmail.com
Messenger: https://www.facebook.com/nonstopautomentesolcson/