Elakadt az úton valahol a semmi közepén? Vagy az autópálya leállósávjában ragadt? Számos váratlan helyzettel kell szembenéznie annak, aki jogosítványt szerez… Ezekre az ember általában nem készül fel. Vagy, ha igen, sem nagyon szereti az ilyen helyzeteket. Főleg akkor, ha nem tudja pontosan, mi is a probléma. A mai autók egyik rákfenéje, hogy nagyon nehéz laikusként bütykölgetni vagy megmondani, mit is lehetne csinálni.

Ilyenkor természetesen az a legjobb megoldás, ha nem magunk kezdünk nekiállni a szerelésnek, hanem hívunk szakembert. Ez a szakember pedig legyen autómentő.

Főleg, ha olyan probléma adódik, hogy bikázás után nem indul az autó. Ilyenkor ugyanis valamilyen általunk nem ismert ok lehet a probléma mögött.

Sok minden okozhatja, ha bikázás után nem indul az autó. Valószínűleg ilyenkor nem akkumulátor hiba áll a háttérben.

A legjobb megoldás, ha bikázás után nem indul az autó, ha autómentőt hívsz és elviteted a kocsit szerelőhöz. Ugyanis ténylegesen nem valószínű, hogy kisebb, akkumulátor probléma lenne. Ahhoz pedig, hogy kiderítsétek, mi is az igazi gond, több időre van szükség. Ehhez pedig érdemesebb a helyszínről elszállíttatni a járművet.

Ebben segíthet cégünk is. Éjjel-nappal állunk szolgálatára, akár 30 percen belül a helyszínre érkezik egy kollégánk. Vállaljuk mindenféle jármű szállítását 3 tonnáig, továbbá 4 utas hazajuttatását is.

Gyújtás van, de nem indul az autó?

Sok olyan autós probléma van, amire magunk már csak nagyon ritkán tudjuk a megoldást. A mai autókat már nem úgy gyártják, hogy bele lehessen csak úgy nyúlni a szerkezetébe. Így már ritkán lehet az út mentén maszekolgatni és mókolgatni az autóval. Pont erre vannak a szakértők és ezért vannak autómentők is. Ők gondoskodhatnak arról, hogy Ön és járműve is biztonságban hazajuthasson vagy a szervízbe.

A balesetek ijesztőek, de az sem mellékes, ha „egyszerűen” nem indul be az autó vagy lefullad az út közepén.

Miért nem indul az autó?

Ha gyújtás van, de nem indul az autó, annak több oka is lehet. A legvalószínűbb azonban, hogy mondjuk lemerült vagy meghibásodott az akkumulátor.

Egy hangos kattanó hang beindításkor azonban azt jelentheti, hogy hibás az akksi. De ez az indítómotor problémáját is jelezheti.

További probléma lehet, amikor gyújtás van, de nem indul az autó, hogy például túlságosan dús keverék került a motorba. Más üzemanyagproblémák is lehetnek, hibás indítómotor, hideg idő, vagy lemerült a kulcsban az elem.

Akármi is okozza a problémát, amint azt írtuk, nem feltétlenül érdemes saját kezűleg belenyúlni a rendszerbe. Hívja a 024automento.hu munkatársait, és tudja biztonságban és szakértelemben járművét és utasait egyaránt!