Mi a teendő, ha gyújtás van, de nem indul az autó? Íme, néhány teendő mielőtt az autószállítás mellett döntene!

Ha gyújtás van, de nem indul az autó, akkor ennek hátterében többféle probléma is állhat. Előfordulhat, hogy a gyújtási rendszer hibásodott meg, akár az üzemanyag-ellátással is gond lehet, de megeshet, hogy indítómotor vagy egyéb elektromos meghibásodás okozza. Mi a teendő ilyenkor? Egyből kérjünk autószállítást?

Ha nem rendelkezik megfelelő hozzáértéssel, akkor érdemesebb autószállítással és mentéssel foglalkozó szakember segítségét hívni! Ennek ellenére van egy-két dolog, amit Ön is leellenőrizhet:

  • Kattogó hangot hall, gyújtás van, de nem indul az autó? Ha világít a check engine lámpa, akkor motor vagy üzemanyagszivattyút érintő probléma okozhatja a problémát. Az akkumulátort is érdemes megvizsgálni
  • Indítózik az autó a kulcs elfordításakor, de mégsem indul be? Előfordulhat, hogy nem jut elég üzemanyag a motorba, ilyenkor valószínűleg az üzemanyag-befecskendezőkbe került szennyeződés. Bizonyos idő elteltével ezek a fecskendők a rozsda, korrózió és egyéb szennyeződések hatására eltömődhetnek.

Gyújtás van, de nem indul az autó: akkumulátor probléma

Az ilyen esetek túlnyomó többségében a meghibásodott vagy lemerült akkumulátor okozza a problémát. Az autószállítások hátterében is ez áll leggyakrabban. Mikor fordulhat elő?

  • Bekapcsolva maradt egy elektromos alkatrész, ami lemerítette (pl. világítás)
  • Hosszú ideig volt vezetve az autó, áltában lemerült
  • Meghibásodott akkumulátor

Bármilyen probléma is merüljön fel gépjárművével kapcsolatban a 024 automento.hu csapata a nap minden órájában kereshető. +36209188649-es telefonszámunkon 0-24 órában elérhetők vagyunk, autószállítás és mentés esetén keressen bennünket bizalommal!