Önnel is előfordult már, hogy lefulladás után nem indult az autó? Íme, néhány tipp, hogy mit érdemes ellenőrizni ilyen esetben:

  1. Az akkumulátor töltöttségének ellenőrzése:

Ha lefulladás után nem indul, akkor mindig az akkumulátort érdemes elsőnek ellenőrizni. A slusszkulcs elfordítását és a gyújtás ráadását követően érdemes bekapcsolni az ablaktörlőt. Ez furán hangozhat, de ezáltal kideríthetjük, hogy az akkumulátor feszültségével van-e probléma. Ha nagyon lassan mozog a törlő, sokkal lassabban a szokásosnál, akkor alacsony a feszültsége.

  1. Üzemanyagszint ellenőrzése

Az akkumulátor mellett az üzemanyag a következő leggyakrabban tapasztalt probléma, ha lefulladás után nem indul az autó. Előfordul sajnos, hogy az üzemanyagszint-mérő meghibásodik, a kijelző így nem megfelelő adatokat közel felénk, ilyenkor kifogyhat az üzemanyag az autóból.

  1. Nem lehet gyújtást adni:

Előfordulhat, hogy a kormányzár miatt nem lehet gyújtás adni, elfordítani a kulcsot, ilyenkor a kormányt kell elforgatni.

  1. Nem indul a motor:

Ha lefulladás után nem indul, hiába fordítjuk el a kulcsot, akkor a legtöbb esetben az akkumulátorral van gond. Ha viszont az aksi jó, akkor az indítómotor okozhatja a problémát. Ha lefulladás után nem indul az autó, akkor az indítómotor gyújtáskapcsolója lehet a probléma forrása. Ilyenkor az is előfordulhat, hogy az indítóvezeték rossz, esetleg a mágneskapcsolók, sőt még a biztonsági rendszer meghibásodása is okozhatja.

Mindez csak néhány, a lehetséges problémák közül. A legbiztosabb, ha elmenti egy-két autómentő telefonszámát, akiket bármikor hívhat meghibásodás esetén. Ha lefulladás után nem indul az autó, akkor hívja a 024Autómentőt a +36 20 552 4953-as telefonszámon!